class="single single-post postid-46446 single-format-standard">

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad are probleme financiare mari

spitalul.de.urgenta.barlad.2.copy

Așa cum s-a stabilit pe 31 iulie, când zeci de angajați ai Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad au protestat în curtea unității, cerând demisia managerului interimar de la acel moment, iar primarul Dumitru Boroș a venit și le-a ascultat doleanțele, vineri, 18 august, a avut loc o nouă rundă de discuții, de data aceasta cu medicii prezenți la raportul de gardă. Au participat peste o sută de persoane, conducerea spitalului (managerul interimar – Daniela Borș, directorul medical – Gabriela Daniș, directorul de îngrijiri – Cristina Sârbu și directorul financiar contabil – Daniela Diaconu) și președintele Consiliului de Administrație – Adrian Bobeică. Din partea primăriei au venit edilul șef – Dumitru Boroș, directorul executiv – Liviu Angheluță și secretarul orașului – Cătălin Haret.
Așa cum era de așteptat, principala problemă abordată a fost situația financiară dezastruoasă a spitalului, știut fiind că, de la finele anului 2015, când guvernul a plătit arieratele către furnizorii de medicamente și materiale sanitare și către concesionarii spălătoriei, bucătăriei și pazei, datoriile trec de nouă milioane de lei. Este nevoie de un adevărat miracol pentru ca acestea să fie achitate, în condițiile în care 97% din bugetul de care dispune spitalul merge la salarii și doar 3% pentru achiziționarea de medicamente, materiale sanitare și utilități!

Citeste mai departe pe: www.obiectivvaslui.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>