class="single single-post postid-57001 single-format-standard">

Stareţul Mănăstirii Rafaila din judeţul Vaslui s-a ales cu dosar penal, din cauză că a făcut o lucrare de modernizare, fără să aibă avizele necesare.

9AbLEAv6SOP_3O

Stareţul Mănăstirii Rafaila din judeţul Vaslui s-a ales cu dosar penal, din cauză că a făcut o lucrare de modernizare, fără să aibă avizele necesare. În urmă cu patru ani, preotul a început reabilitarea lăcaşului de cult construit în vremea domnitorului Ştefan cel Mare. A pierdut din vedere, însă, că mănăstirea este monument istoric. Şi că orice intervenţie asupra clădirii se poate face doar cu aprobarea autorităţilor.

Construită în 1834 pe ruinele fostei biserici ridicate din ordinul lui Ştefan cel Mare, mănăstirea a fost timp de secole lăsată la mila sorţii. În vremea comuniştilor lăcaşul de cult a fost transformat în C.A.P., iar ploile şi timpul au făcut ravagii. Deşi întreaga suflare a satului este de partea preotului şi îi laudă acţiunile, legea spune că reparaţiile sunt o infracţiune.

Stareţului Vichentie i se reproşează că a înlocuit geamurile vechi cu termopane, că a placat soclul altarului cu piatră şi că a scos podelele din lemn vechi şi roase de carii şi în locul lor a pus marmură.

Citeste mai departe pe: www.observator.tv

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>