class="single single-post postid-37210 single-format-standard">

Taximetriştii bârlădeni, amenzi de 100.000 de lei!

taximetrist_in_suedia_434x326_21326800

În urma unei acţiuni a ITM Vaslui, care a vizat descurajarea „pirateriei” taximetriştilor şi a altor transportatori de persoane şi mărfuri, nouă firme din Bârlad au fost amendate cu 100.000 de lei. Cei care se ştiau fără contracte de muncă nu au apucat să se „volatilizeze” din staţiile de taximetre pentru că au fost blocaţi de echipajele Poliţiei Rutiere.

Spre sfârşitul anului trecut, poliţiştii rutieri din judeţ au făcut prăpăd în rândul taximetriştilor din Bârlad, Vaslui şi Huşi, într-o singură zi fiind aplicate 76 de amenzi. Taximetriştii bârlădeni care încercau să scape au fost „hăituiţi” pe străzi de maşinile de poliţie, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Degeaba s-au chinuit să scape, transmiţându-şi unul altuia prin staţii că sunt „vânaţi”, că nu le-a mers!
La fel au păţit şi în ultima săptămână din luna mai, când operatorii de taxi şi cei de transport persoane şi mărfuri din Bârlad au fost vizaţi de un control al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, realizat cu sprijinul poliţiştilor rutieri. Pentru a nu-i scăpa printre degete, maşinile de poliţie se poziţionau simultan la ambele capete ale şirului de taxiuri din staţii, blocându-le retragerea cât timp inspectorii de muncă îşi făceau treaba. În total, între 23-31 mai, au fost luaţi la puricat 51 de operatori de transport rutier, 20% dintre ei fiind amendaţi.
Controlul a fost organizat la nivel naţional şi a vizat respectarea prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a şoferilor.
„În cadrul campaniei, inspectorii de muncă au încheiat 24 de procese verbale de control. Au fost identificate zece persoane care lucrau fără contracte individuale de muncă la nouă agenţi economici din domeniul transporturilor rutiere de persoane sau mărfuri. Amenzile aplicate au fost de 10.000 de lei pentru fiecare persoană fără forme legale identificată, valoarea totală a sancţiunilor pentru munca nedeclarată fiind de 100.000 de lei. În urma neconformităţilor din domeniul relaţiilor de muncă, au fost dispuse 78 de măsuri obligatorii, cu termene precis stabilite, cu privire la: încheierea în formă scrisă, înmânarea şi înregistrarea în baza naţională de date REVISAL a contractelor individuale cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii, evidenţa orelor lucrate de fiecare salariat, repartizarea programului de lucru în cadrul contractelor individuale cu timp parţial de muncă, întocmirea programării concediilor de odihnă pentru anul în curs, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat la încetarea raporturilor de muncă, transformarea contractelor individuale cu timp parţial de muncă în contracte individuale cu normă întreagă, respectarea prevederilor legale cu privire la munca de noapte şi la acordarea repausului săptămânal”, a declarat Gheorghe Chirvase, inspector-şef al ITM Vaslui.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>