class="single single-post postid-53066 single-format-standard">

Topul judetelor cu cei mai multi criminali. Vasluiul este pe locul 8 dupa numarul de ucigasi!

646x404

O analiză a crimelor din ultimii 5 ani, realizată de Parchetul General, arată că omuciderile nu sunt specifice unei anumite regiuni, dar 3-4 judeţe s-au regăsit anual în topul celor mai mulţi criminali.
Astfel, în 2011 cele mai multe rechizitorii pentru astfel de fapte au fost înregistrate în Bacău (36), Galaţi (34) şi Vaslui (34). Anul următor, topul s-a modificat puţin. Mai exact, Bacăul a rămas pe primul loc cu 53 de rechizitorii întocmite, Iaşiul a intrat pe locul doi cu 47 iar pe locul trei a urcat Galaţiul cu 46. În 2013, Bacăul a rămas pe primul loc (53), urmat tot de Iaşi (46) şi Dolj (43). Vasluiul ocupă în top locul 4 cu 40 de rechizitorii trimise în judecată, fiind urmat de Galaţi şi Olt.
Topul ucigaşilor

Diferenţa dintre numărul de cazuri şi de victime de mai sus este dată de crimele multiple cu un singur făptaş. Însă mai frecventă a fost situaţia inversă, respectiv crima cu mai mulţi făptuitori sau cu complici, de aceea, numărul persoanelor trimise în judecată pentru omor este, în general, mai mare decât cel al crimelor. De pildă, pentru cele 36 de crime comise în Bacău în 2011, au fost trimise în judecată 54 de persoane. Într-un top al numărului de persoane trimise în judecată pentru omor în anul 2011, Bucureştiul conduce cu 83 de inculpaţi, urmat de Bacău (54), Alba (53), Galaţi (48), Constanţa (39), Călăraşi (36), Iaşi (34), Maramureş (33), Vaslui (33) şi Sibiu (30)

Citeste mai departe pe: www.adevarul.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>