class="single single-post postid-6198 single-format-standard">

Tot mai multi vasluieni isi abandoneaza copiii

INIMA-COPII-11-11-R_1[(001028)14-49-35]

Zeci de asistenti maternali incearca sa inlocuiasca parintii care siau abandonat pruncii. La acesta data la nivelul judetului peste 1.600 de copii sunt in grija asistentilor maternali. Alti 93 de copii sunt la familii substitutive si peste 900 in plasament la familiile largite. O parte din pusti au fost abandonati chiar in acest an.

Astfel, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a preluat in sistem, in primele sase luni ale acestui an, un numar de 26 de copii la care parintii au renuntat voluntar din cauza lipsei resurselor financiare cu care sa le poata asigura un nivel minim de trai. Mai bine de jumatate dintre copiii abandonati la stat, respectiv 14 minori, au ajuns in plasament familial la asistenti maternali, zece au fost dati in familia extinsa, unul in plasament la alte familii si, in final, unul a ajuns intrun centru de tip rezidential. “In toate cele 26 de cazuri, instituirea unei masuri de protectie speciala sa facut din motive neimputabile parintilor. De altfel, acestia isi pot lua copiii inapoi atunci cand situatia financiara se amelioreaza si permite sa le ofere copiilor ceea ce au nevoie, adica o crestere, o ingrijire si o educatie corespunzatoare”, a declarat, Ionel Armeanu, directorul DGASPC. Cei 26 de copii preluati in sistemul de protectie provin din 24 de familii, din care doua monoparentale, majoritatea dintre ei avand varste sub zece ani. De asemenea, zeci de mamici isi abandoneaza pruncii la spital. Ele spun ca saracia lea determinat sa faca acest lucru. Vasluienii nu le dau dreptate si sustin ca nici animalele nusi abandoneaza pui. Bebelusii nimanui ajung la un asistent maternal sau intrun centru de plasament, dar vor ramane mereu in cautarea unui camin. “Cum sa iti lasi copilul? Sange din sangele tau? Mai bine nu il faci ca sunt acum atatea pastile. Iti tihneste mancarea cand stii ca poate copilul tau nu are ce pune in gura sau il cearta unul strain? Astea nu sunt mame”, nea spus o vasluianca. Un parinte care isi abandoneaza copilul este decazut din drepturile parintesti, iar in cazul in care se constata ca viata micutului a fost pusa in pericol, parintele poate raspunde in fata legii. Cei care nu vor sa isi abandoneze copiii dar nu ii pot sustine financiar pot cere instituirea masurilor de protectie speciala din partea statului.

Related posts:

Sursa: ziare.com
  1. Ionut spune:

    saracia si incompetenta imping la aceste lucruri

  2. galateanu ciprian spune:

    REALITATEA ESTE CA DUPA 22 DE ANI DE SUPRAVIETUIRE CA IN JUNGLA ASTAZI TRAIM EFECTELE DEZASTRULUI … ESTE CRUD DAR ADEVARAT,ESTE REALITATEA CA ACESTI 22 DE ANI SA FURAT CONTINU SI SA AJUNS SA PLATIM LA SUPRA PRET SI EXTRA TRAIUL IN ROMANIA CONSECINTE ALE SACALILOR !
    - FARA CUVINTE !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>