class="single single-post postid-41252 single-format-standard">

Trei dintre cele şapte posturi de conducere vacantate la instanţele de judecată din judeţ au fost ocupate

TribunalVaslui

În urma concursurilor desfăşurate în perioada septembrie-decembrie, trei dintre cele şapte posturi de conducere vacantate la instanţele de judecată din judeţ au fost ocupate.

La finele săptămânii trecute, s-au afişat rezultatele la concursurile organizate de Institutul Naţional al Magistraturii pentru ocuparea unor funcţii de conducere din tribunale, judecătorii şi parchete. La nivelul judeţului Vaslui, până la data de 1 ianuarie 2017, sunt vacante sau urmează să se vacanteze şapte posturi de conducere, dintre care trei la judecătorii şi patru la parchete.
În cazul judecătoriilor, au fost scoase la concurs funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte de la Judecătoria Bârlad şi cel de preşedinte de la Judecătoria Vaslui. Primele două sunt ocupate de Neculai Burlibaşa şi Mugurica Gabriela Rotariu (de la 1 ianuarie 2014), însă mandatele le expiră pe 1 ianuarie 2017. Cel de-al treilea fotoliu vacant nu e ocupat de nimeni. Pe cele două funcţii de conducere de la Bârlad a fost depus şi validat un singur dosar, respectiv cel al judecătorului Veronel Aioniţoaie, care a susţinut concursul pentru un mandat de şef al Judecătoriei Bârlad. La final, a fost admis cu media 7,735 (proiect – 8,47, proba scrisă – 7.00). Pentru celelalte două posturi nu s-a înscris nimeni.
În cazul parchetelor, sunt vacantate patru funcţii de conducere. Prima este cea de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, ocupat acum de Elena Silvia Bejinariu, căreia îi expiră mandatul la 1 ianuarie 2017. Cum procurorul Dan Ciprian Tunaru (recent admis ca procuror DIICOT) a fost respins întrucât a depus proiectul de management mai târziu decât prevedea regulamentul, doar procurorul Laurenţiu Zăpodeanu a intrat în concurs. După cele două probe (proiect – 9,17, test scris – 9,60), acesta a fost admis cu media finală 9,38.
Cea de-a doua funcţie vacantă este de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, ocupată de Mihaela Plopan, delegată în funcţie de CSM pe 15 septembrie. Fotoliul nu a fost ocupat acum întrucât singurul candidat, respectiv procuroarea Plopan, a fost respins ca urmare a faptului că şi-a depus proiectul de management mai târziu decât era prevăzut în regulamentul aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii.
Celelalte două funcţii de conducere vacante sunt de prim-procuror şi prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, ocupate acum de Oana-Magdalena Gurguţă (delegată de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila) şi Ingrid Botezatu. Pentru cea de prim-procuror „s-a bătut” doar actuala ocupantă, care a fost admisă cu media 8,67 (proiect – 8,14 şi proba scrisă – 9,20), însă funcţia de prim-procuror adjunct a rămas vacantă, nefiind niciun candidat înscris

Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>