Un bărbat din Tanacu a fost reținut de către poliţişti, dupa ce ar fi dat mai multe spargeri in zona

3.5
(2)

Un bărbat din Tanacu a fost reținut de către poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, pentru efracție și prin escaladare în mai multe locuințe

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 19 ani, din comuna Tanacu, județul Vaslui, bănuit de comiterea a 5 infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate,  polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, în perioada aprilie 2018 – februarie 2020, bărbatul a pătruns prin efracție și prin escaladare în mai multe locuințe și anexe de pe raza localității Tanacu, ocazie cu care a sustras diverse bunuri de valoare și unelte, în valoare de peste 13.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de peste 80%, fiind restituit persoanelor vătămate.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

În cauză mai sunt cercetați 2 bărbați din Tanacu, cu vârste de 18, respectiv 31 de ani. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților. 


Pentru a nu deveni victima furturilor din locuință, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui vă transmite câteva recomandări : 

  • Încuiați ușile și ferestrele atunci când plecați de acasă, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
  •  Montați încuietori și lacăte solide la ușile și porțile de acces în locuință/gospodărie/anexe;
  • Nu permiteți, sub niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în  curte/locuințe;
  • Stabiliți și mențineți relații bune cu vecinii. Ei pot recunoaște și semnala prezența unor răufăcători în curtea dumneavoastră;
  • Asigurați-vă că gospodăria este iluminată pe timp de noapte. Un sistem de iluminare cu senzori de mișcare este foate eficient;
  • Nu păstrați în casă sume importante de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți în locuință;

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 3.5 / 5. Vote count: 2

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!