class="single single-post postid-24970 single-format-standard">

Un copil de 13 ani din suburbia Rediu s-a electrocutat în incinta unui post de transformare

DSC_2874 copy

Aflat la furat de fier vechi

ARS Un copil de 13 ani din suburbia Rediu s-a electrocutat în incinta unui post de transformare din Zona Industrialã a municipiului Vaslui. Mama bãiatului a fãcut un soc si a lesinat, un echipaj al unei ambulante SAJ Vaslui acordându-i îngrijiri medicale. Bãiatul, împreunã cu alti doi cu care era la furat de fier vechi, au tãiat lacãtele de la usa postului de transformare, încercând apoi sã sustragã elementele metalice a unui panou electric sub tensiune. Copilul a fost transportat asearã cu un elicopter la Spitalul de Arsi din Bucuresti, sansele sale de supravetuire fiind minime.

Evenimentul a fost anuntat la serviciul de urgente 112 de un vecin, care a auzit o explozie puternicã si a observat fum iesind din postul de transformare. Mai multe ambulante au sosit la fata locului, copilul era încã constient, fiind imediat sedat, intubat si pansat, dar starea sa se deprecia rapid, fiind chemat si un alt medic, dat fiind cã functia renalã se deterioreazã. Copilul s-a ales cu arsuri foarte grave, de gradul 3 si 4, pe 80 – 90% din suprafata corpului, ambulantierii SMURD luptând de mai bine de douã ore ca sã-l stabilizeze înainte de a-l trasporta la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. A fost chemat un elicopter din Bucuresti, pentru a fi transportat de urgentã la Spitalul de Arsi, asta dupã ce un prim elicopter apelat, apartinând SMURD Iasi, s-a defectat în urma unei interventii la Moinesti. Pânã la sosirea celui de-al doilea elicopter, ajuns în jurul orelor 19, bãiatul a fost sub continua supraveghere a medicilor de la Unitatea de Primiri Urgente a SJU Vaslui. La aflarea vestii, mamei bãiatului i s-a fãcut rãu si a lesinat, fiind nevoie de interventia echipajului SAJ aflat la fata locului care i-a acordat îngrijiri. Postul de transformare în care cei trei minori au pãtruns prin spargerea lacãtelor era sub tensiune, 20.000V, si aproviziona practic toatã zona de locuinte din jur. Din câte se pare, cei trei apucaserã sã taie mai multe cabluri din cupru, care au si fost gãsite la fata locului, si încercau sã demonteze carcasa metalicã a unui panou electric. Arcul electric format a produs o bubuiturã foarte puternicã, lucru care a alarmat persoanele aflate în zonã, ceilalti doi bieti fugind de la locul faptei. Reprezentantii EON sustin cã postul respectiv era încuiat, iar cei trei copii au tãiat lacãtele, observându-se semne de spargere. În interiorul postului erau marcaje si panouri de avertizare cu privire la faptul cã instalatia este sub tensiune, dar nu au fost luate în seamã de cei trei hoti de fier vechi.

Sãrãcia i-a împins la furt!

Din spusele oamenilor din zonã, strânsi în apropierea locului tragediei, se pare cã Cosmin, bãiatul electrocutat, împreunã cu alti doi, Adrian si Marian, frati, toti de etnie romã, ce locuiesc în casele sociale construite de primãria Vaslui la marginea suburbiei Rediu, aveau obiceiul sã pãtrundã în halele dezafectate din fosta zonã industrialã în cãutare de fier vechi. “De foame s-au dus sã caute fier vechi, sã-l vândã sã-si ia o pâine. Ce vreti, sã dea în cap sau sã fure din sacose? Asa mãcar nu fãceau nimic rãu”, se exprima unul dintre locuitorii din zonã. Din pãcate, multi dintre cei care locuiesc în zonã sunt asistati social, cu venituri mici, lucru care duce la unele probleme, inclusiv la o infractionalitate mai ridicatã. Postul trafo este situat în spatele unei foste cantine dezafectate, spatiu apartinând unei societãti comerciale aflate acum în faliment. Zona nu era pãzitã, dat fiind faptul cã din fosta cantinã nu a mai rãmas în picioare decât zidurile. Prezent si el la locul evenimentului, viceprimarul Radu Sorin a declarat cã: “Nu era responsabilitatea primãriei sã pãzeascã aceste clãdiri, iar societatea care este proprietara acestui spatiu este în faliment. Am venit pentru cã este o problemã a comunitãtii, si am dorit sã vedem motivele pentru care s-a ajuns la aceastã tragedie”.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>