class="single single-post postid-17403 single-format-standard">

Undã verde pentru parcul industrial si proiectele de locuinte

images.007

Premierul Victor Ponta a declarat cã este de acord cu trecerea unor terenuri din portofoliul MApN în proprietatea autoritãtilor locale, dar cu o conditie: schimbul de terenuri va fi fãcut numai dacã primãriile au proiecte de dezvoltare importante. La nivel local, atât municipiile Vaslui si Bârlad, cât si Consiliul Judetean Vaslui sunt interesate de preluarea în gestiune a acestor terenuri, pe care intentioneazã sã demareze proiecte de locuinte si sã deschidã un parc industrial.

Vesti bune pentru autoritãtile din judetul Vaslui. Vinerea trecutã, la Sibiu, premierul Victor Ponta a declarat cã este de acord cu schimbul de terenuri cu autoritãtile publice pentru „proiecte importante“. Victor Ponta a spus, într-o conferintã de presã, cã „ceea ce are nevoie Armata, va rãmâne a Armatei“, urmând sã fie trecute în proprietatea autoritãtilor publice terenuri sau clãdiri pentru proiecte. „Acolo unde sunt proiecte importante, MApN si domnul Dusa sprijinã. Nu va sprijini (Dusa, n.r.) ideea sã tot luãm câte o bucãticã din terenul Armatei ca sã-l dãm pe la cine stie cine, iar eu sunt de acord cu domnia sa. Pentru proiecte importante, sigur cã se vor da“, a declarat Victor Ponta. Premierul a precizat cã „în cam toate marile orase sunt astfel de proiecte împreunã cu primãriile, mai ales acolo unde sunt unitãti în centrul oraselor“.

Primarii, interesati de terenurile Armatei

Prezent la Vaslui, la începutul acestei luni, Mircea Dusa, ministrul Apãrãrii, a asistat la semnarea contractului de finantare pentru proiectul de modernizare a sistemului de apã si canal si a spus, de asemenea, care este scopul vizitei sale în judet. „Am venit la Vaslui la invitatia domnilor Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Pavãl, primarul municipiului Vaslui, si Constantin Constantinescu, primarul municipiului Bârlad. Ei mi-au solicitat sã analizãm posibilitatea ca unele terenuri si clãdiri care se aflã în proprietatea Ministerului Apãrãrii sã fie transferate autoritãt ilor locale. Este vorba despre terenurile care nu sunt folosite. Aici, în municipiul Vaslui, este vorba despre o unitate militarã aflatã în centrul orasului si de terenurile de lângã municipiu, unde au fost poligoanele. La Bârlad, este vorba despre un teren pentru care ni s-a solicitat sã fie transferat Consiliului Local, în vederea dezvoltãrii unui program de locuinte pentru tineri“, a spus Mircea Dusa. El a precizat cã ministerul pe care îl conduce nu se opune transferãrii acestor bunuri, urmând ca solicitãrile formulate sã fie analizate. Vasile Pavãl i-a spus ministrului cã terenurile care în prezent apartin Ministerului Apã- rãrii sunt foarte importante pentru dezvoltarea orasului. În acelasi context, Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, a spus cã i-a solicitat lui ministrului Apãrãrii cedarea terenului de lângã Vaslui, unde a activat poligonul. „Vrem sã facem pe acel perimetru un parc industrial, unde sã se asigure mentenanta turbinelor eoliene, precum si un centru de întretinere pentru autocamioane si tractoarele agricole, pentru cã un astfel de centru nu existã în zona Moldovei. Sper ca problema legatã de preluarea terenului sã se rezolve“, a subliniat Buzatu.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>