class="single single-post postid-5804 single-format-standard">

USL vrea să schimbe tot. Până să ajungă la suspendarea lui Băsescu, îl revocă pe preşedintele senatului Vasile Blaga

Mediafax-Foto Octav Ganea

Biroul Permanent al Senatului a convocat o şedinţă extraordinară a acestui for la ora 17:00 care are pe ordinea de zi revocarea preşedintelui acestui for, Vasile Blaga (PDL).

Convocarea şedinţei s-a făcut cu încălcarea regulamentului Senatului care, la art 81 al. 3. spune că cel care convoacă sesiunea extraordinară este preşedintele acestui for.

Decizia de convocare a şedinţei extraordinare a fost decisă cu votul a şapte membri ai Biroului Permanent prezenţi în şedinţa la care PDL nu a participat.

Iată ce spune art. 81 din regulamentul Senatului:

1) Senatul se întruneşte şi în sesiuni extraordinare la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent ori a cel puţin o treime din numărul total al senatorilor.

(2) Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde motivul, ordinea de zi propusă şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare.

(3) Convocarea se face de preşedintele Senatului. Preşedintele poate să nu ia in considerare cererile de convocare a unei sesiuni extraordinare, care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin.(1) şi (2).

(4) Respingerea de către Senat a ordinii de zi propuse împiedică ţinerea sesiunii extraordinare.

Preşedintele Senatului este al doilea om în stat şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al ţării pe perioada cât preşedintele României este suspendat din funcţie de Parlament.

Schimbarea lui Blaga face parte din strategia USL de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Dacă Blaga este schimbat, el nu mai poate îndeplini poziţia de preşedinte interimar al ţării, în eventualitatea suspendării din funcţie a şefului statului.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>