class="single single-post postid-39268 single-format-standard">

Val de nereguli la Albiţa

vama_albita

Un bărbat căutat de autorităţile italiene pentru mai multe furturi a fost dat de poliţiştii de frontieră de la Albiţa pe mâna specialiştilor IPJ Vaslui, iar doi şoferi s-au ales cu dosare penale pentru uz de fals şi furt.

Un român căutat de autorităţile italiene, un permis de conducere fals şi o semiremorcă furată din Germania au constituit “recolta” din ultimele zile de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa. Individul căutat de autorităţile italiene a venit în PTF Albiţa duminică la prânz. Mircea C. de 34 de ani, a vrut să iasă din ţară la volanul unei maşini cu numere de România, doar că a fost oprit la graniţă de poliţiştii de frontieră.
“La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emisă, la data de 30.09.2016, de autorităţile italiene, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, deoarece persoana în cauză avea de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru săvarşirea unor infracţiuni de furt din domeniul privat pe teritoriul Italiei. În fapt Mircea C. a furat, în perioada 29 septembrie – 28 octombrie 2015, diferite bunuri în valoare de aproximativ 287.000 de euro. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a IPJ Vaslui, în vederea luării măsurilor ce se impun”, a declarat inspector principal Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui.

Permis fals

Sâmbătă seara, tot în PTF Albiţa, a fost oprit pentru control şi Dumitru C., cetăţean basarabean, în vârstă de 23 de ani, care a vrut să intre în România conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în Lituania.
“Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat de tânăr la control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total”, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui. Prins în neregulă, bărbatul a încercat să încropească o scuză. Astfel, el le-a spus poliţiştilor de frontieră că a primit permisul de conducere, după ce a urmat cursurile unei şcoli de şoferi din Republica Moldova şi a promovat examenul final. El a adăugat că nu ştia că documentul este fals sau falsificat. Chiar şi aşa, pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru uz de fals.

Semiremorcă furată din Germania

De asemenea, tot în PTF Albiţa a venit, pe 30 septembrie, în jurul orei 19.30, Ghenadie T., cetăţean basarabean, în vârstă de 33 de ani, la volanul unui ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă marca Koegel, ambele înmatriculate în Republica Moldova.
“Pentru valorificarea unei informaţii deţinute la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi cu privire la semiremorca marca Koegel, a fost constituită o echipă operativă care a efectuat verificări suplimentare. În urma examinării criminalistice s-a stabilit cu certitudine seria reală a semiremorcii, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat că semiremorca în cauză figurează în bazele de date ca furată, semnalare introdusă de Germania”, a declarat Irina Mirică.
Şoferul a spus în apărarea sa că are doar calitatea de angajat al firmei de transport din Republica Moldova şi că nu are cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este furat sau implicat în vreun litigiu. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru furt, iar maşina, în valoare de 28.000 lei, a fost confiscată.

Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>