class="single single-post postid-31868 single-format-standard">

Vasluiul, faţă în faţă cu trecutul

Muzeul.Judetean.Vaslui.630x472

Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” Vaslui organizează, mâine, de la ora 12, simpozionul ştiinţific “Vaslui. Prezenţa Trecutului”.

Mâine, de la ora 12, Sala Arta a Muzeului Judeţean “Ştefan cel Mare” Vaslui găzduieşte simpozionul ştiinţific şi expoziţia de fotografie “Vaslui. Prezenţa Trecutului”.
“Profesori universitari de prestigiu din mediul academic ieşean vor fi prezenţi la eveniment şi vor vorbi despre evoluţia Vasluiului de la târg la oraş, consecinţele industrializării României postbelice şi Vasluiul în oglinzile presei din epoca totalitară”, a menţionat Ramona Mocanu, directoarea instituţiei.
“Expoziţia prezintă o realitate care, la o primă vedere superficială, ar putea fi considerată paradoxală. Nu din dorinţa de elogiere a unui trecut pervers s-a realizat acestă foto-expoziţie, ci pentru a înţelege corect, printr-o privire retrospectivă, ce a reprezentat comunismul pentru vasluieni, indirect pentru cei mai mulţi români, şi mai ales ce se întâmplă astăzi cu societatea românească, aflată în degringoladă, cu o economie comparabilă cu coloana fără sfârşit brâncuşiană, cu afacerişti veroşi, cu un sistem de educaţie lăsat de izbelişte, cu răsturnarea scării valorilor, cu indivizi care îşi caută identitatea pe alte meleaguri”, a declarat muzeograful Laurenţiu Chiriac.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>