Vasluiul nu se poate întreține singur, dar se întreține bine, conform unei statistici!

0
(0)

Municipalitatea Vaslui a produs, pe parcursul anului trecut, venituri în valoare de 72,4 milioane lei și a cheltuit 116,9 milioane. Cu toate că a dispus de venituri proprii mult mai reduse decât alte reședințe de județ, iar contribuția statului a fost pe măsură, bugetul Vasluiului se remarcă, în comparație cu altele, prin echilibrul cheltuielilor, astfel încât asistența socială este egală cu investițiile, iar învățământul a avut prioritate, cheltuielile de personal nu au fost câtuși de puțin extravagante, și nici cele dedicate evenimentelor culturale, în ciuda abundenței acestora.

Per ansamblu, din rândul municipiilor reședință de județ, Vasluiul se remarcă prin suma importantă, cuantificată la venituri, care provine din fondurile europene (2,28 milioane de lei), dacă avem în vedere că orașe de aproximativ aceleași dimensiuni, precum Târgu Jiu sau Slatina, au sume de ordinul zecilor de mii.

Un alt capitol la care municipiul Vaslui iese în evidență, cu atât mai mult cu cât este arhicunoscut și chiar termen de referință pentru sărăcie, este cel al investițiilor proprii: 11,7 milioane de lei. Pentru comparație, în municipii mult mai mari, precum Ploiești, s-au investit sume mult mai mici – 8,65 milioane de lei.

Citeste mai departe pe: www.monitoruldevaslui.ro

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!