Vasluiul va avea centru de vaccinare anti-Covid 19

0
(0)

La începutul anului viitor, în Zona Gării, din municipiul Vaslui, ar urma să se deschidă un laborator de analize anti-Covid 19, în urma colaborării între Primăria și Consiliul Local, pe de o parte, și Direcția de Sănătate Publică Vaslui. Alături, cel mult două luni mai târziu, ar urma să fie funcțional și centrul de vaccinare împotriva SARS Cov 2, urmând ca, după încetarea pandemiei, acolo să funcționeze un Centru de Permanență medicală.

Laboratorul în cauză este un proiect al DSP Vaslui, municipalitatea participând prin punerea la dispoziție și reabilitarea spațiului necesar, din sediul fostului sediu al CJAS Vaslui. Costul reabilitării spațiului a însemnat alocarea de la bugetul local a circa 600.000 de lei, investiția presupunând inclusiv montarea de uși speciale, recompartimentarea spațiului cu realizarea decircuite de circulație separate. În rest, echipamentele și personalul care va deservi noul laborator sunt ale DSP-ului, instituție care se va ocupa și de obținerea avizelor necesare punerii în funcțiune, anunțată pentru începutul anului viitor.

O altă investiție în sănătatea vasluienilor făcută de primărie se referă la viitorul centru de vaccinare anti Covid 19 care ar urma să fie deschis la sfârșitul lunii februarie, cel târziu începutul lunii martie, tocmai la timp pentru ca acolo să se facă vaccinarea în masă a vasluienilor. „Vasluiul nu avea până acum un Centru de permanență pentru urgențe medicale, altul decât Serviciul UPU – SMURD din cadrul Spitalului Județean, ori la noi în oraș de multă vreme se simțea nevoia unui astfel de serviciu oferit cetățenilor.

Citeste mai departe pe: www.monitoruldevaslui.ro

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!