class="single single-post postid-3806 single-format-standard">

Versiunea falsă de “Angry Birds: Space” conține viruși

Versiunea falsă de "Angry Birds: Space" conține viruși

Utilizatorii sistemului de operare Android trebuie să aibă grijă, deoarece descărcarea unei versiuni anume de Angry Birds le poate aduce un bonus nedorit.

“Angry Birds: Space”, ultima parte a popularului joc pentru telefoane mobile, este folosit pentru a masca un program malware destul de periculos, conform unor experți în securitate și producătorului jocului Angry Birds, Rovio. Aceștia recomandă descărcarea jocului doar de pe pagina oficială, deoarece versiunile ce se află pe paginile neoficiale conțin un virus de tip “cal troian”.

Acest cal troian, ce a fost identificat într-un fișier numit Andr/KongFu-L, pare să fie o variantă complet funcțională a jocului, dar în schimb instalează un virus pe telefonul sau tableta utilizatorului. Ulterior, codul încearcă să instaleze alte programe malware ce pot duce la cedarea controlului telefonului sau tabletei către creatorii virusului.

Experții în securitate le recomandă utilizatorilor de Android să folosească doar pagina oficială Android Market dacă vor să evite descărcarea aplicațiilor false și posibil dăunătoare, deși au fost cazuri de programe malware și pe pagina oficială.

“Angry Birds: Space” a fost lansat pe data de 22 martie pentru iPhone, iPad și dispozitivele Android, ca și pentru platformele Mac și PC. Jocul a atins cifra de 10 milioane de descărcări în doar trei zile, de trei ori mai repede decât predecesorul sau, “Angry Birds: Rio”.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>