class="single single-post postid-4029 single-format-standard">

Zeci de stele căzătoare, în noaptea de sâmbătă spre duminică

Zeci de stele căzătoare, în noaptea de sâmbătă spre duminică

În această perioadă, mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică, cerul va fi brăzdat de multe stele căzătoare, informează Rtv. În această lună are loc curentul de meteori Lyride, iar în noaptea de 21 aprilie va fi maximul.

Pământul a ajuns într-o zonă a sistemului solar pe unde a trecut cometa C/1861 G1 (Thatcher), iar praful din coada ei va arde în atmosfera Terrei, potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu, din Bucureşti. Acest curent de meteori este unul dintre cele mai vechi observate, în anul 687 î.Hr.

Pentru a vedea meteorii nu avem nevoie de instrumente astronomice, ne spune Observatorul. Trebuie doar să privim înspre cer, timp de minim o oră, între miezul nopţii şi răsăritul Soarelui. Nu există o direcţie anume, întrucât meteorii pot cădea în orice direcţie.

Observatorul Astronomic din Bucureşti estimează că se vor vedea circa 20 de stele căzătoare pe oră, în afara oraşului, unde există mai puţină poluare luminoasă.

 

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>