class="single single-post postid-20601 single-format-standard">

Zi Nationalã de la Husi, cuceritã de copii!

Husi copil 1 decembrie

EVENIMENT Husenii au avut parte de o Zi Nationalã însoritã, în care multimea de copii veniti, împreunã cu pãrintii si dascãlii lor, pentru a flutura stegulete tricolore, a fãcut ca momentul sã fie si mai emotionant. Parada militarã a fost aplaudatã de oameni, iar, seara, spectaculoasa “Retragere cu torte” a scos, din nou, husenii în stradã, cu atât mai mult cu cât au fost aprinse, pentru prima datã în acest an, si luminitele care prevestesc apropierea sãrbãtorilor de iarnã.

MÂNDRIE Copiii husenilor, cu stegulete în mâini sau cu tricolorul prins în piept, au înfrumusetat Ziua României, în “orasul dintre vii”! La ceremonia depunerilor de coroane, care a avut loc astãzi, la orele 11,30, au fost prezenti în parcul Rodina câteva sute de oameni. Evenimentul a debutat cu un Te Deum, sustinut de protopopul de Husi, Marius Antohi, alãturi de preotul Marcel Miron. Au luat parte la eveniment primarul municipiului Husi, Ioan Ciupilan, consilieri locali, reprezentanti ai partidelor politice, reprezentanti ai IJP Vaslui, ai Politiei de Frontierã, ai Jandarmeriei si, bineînteles, militarii Batalionului 202 Apãrare CBRN Interventie la Dezastre. Defilarea a avut si un moment inedit: douã fete, purtând tricolorul, pe doi cai albi, au dat un plus de farmec întregii manifestãri. Multi elevi, alãturi de profesorii lor, au depus coroane de flori în cinstea eroilor cãzuti pentru tarã. Au fost prezenti reprezentantii colegiilor “Cuza Vodã” si “Dimitrie Cantemir”, dar si copii ai celorlalte scoli din oras. Veteranii de rãzboi au fost prezenti ca de fiecare datã la manifestare, în numele lor, presedintele Asociatiei Veteranilor, profesorul Mihai Balan, rostind un mesaj deosebit, atât despre importanta istoricã a Zilei Nationale, dar si despre prezentul încã nelinistit al unei tãri care tot încearcã sã îsi gãseascã drumul drept, spre evolutie, stabilitate si prosperitate.

Husul, pregãtit sã întâmpine sãrbãtorile de iarnã!

Parada militarã a fost aplaudatã de huseni! Seara, la orele 18,00, militarii au realizat si “Retragerea cu torte”, o traditie relativ nouã pentru oras, dar deja îndrãgitã. Drumul ostasilor cu fãclii în mâini – începând de la Unitatea Militarã, ajungând pe strada General Teleman si, apoi, înapoi, la Unitate – este însotit de aplauze si exclamãri entuziaste, mai cu seamã din partea copiilor. Acestia, iesiti în numãr mare sã vadã “Retragerea cu torte”, au avut parte si de o altã bucurie: aprinderea luminitelor care vor decora orasul, cu prilejul sãrbãtorilor de iarnã!

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>