class="single single-post postid-31721 single-format-standard">

Zile de neuitat la Hora din Străbuni: Regal folcloric

DSC_9615

Timp de cinci zile, Vasluiul este capitala folclorului românesc şi internaţional, graţie celei de-a patra ediţii a Festivalului Internaţional “Hora din Străbuni”.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Hora din Străbuni” se bucură de aprecieri unanime din partea vasluienilor. Evenimentul cultural al anului a debutat cu o impresionantă paradă a portului popular, la care localnicii s-au oprit pentru câteva minute să admire formaţiile artistice şi să le aplaude pentru momentele de folclor autentic oferite pe traseul Parcul Copou – Centrul Vasluiului. Un punct aparte l-a reprezentat momentul de prezentare a ansamblurilor folclorice invitate la “Hora din Străbuni”, care a avut loc în piaţa civică şi unde vasluienii au asistat la un răsfăţ artistic, autentic şi tradiţional.
“A început o călătorie, o călătorie care nu se va sfârşi niciodată pentru că invitaţii, participând la acest festival şi mergând printre oameni, culeg impresii pe care le vor transmite mai departe peste tot în lume unde vor merge”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu.
“Am venit cu mare drag pentru că aici se întâmplă un lucru internaţional. La Vaslui e România, la Vaslui e Europa, la Vaslui e întreaga lume”, a menţionat Marin Barbu, preşedintele CIOFF România.
În prima seară, au impresionat publicul ansamblurile folclorice “Rapsodia Vasluiului”, “Hora Vasluiului”, “Plaiurile Mioriţei” Buzău, “Veselia” din Moldova şi “Alianza” din Mexic. În a doua seară, “Izvorul” din Târgu Mureş a făcut ca Teatrul de Vară să vibreze graţie suitei de dansuri oferite. Nu trebuie uitate nici momentele unicat oferite de formaţiile “Bychlewianka” (Polonia) şi “Fen Bladi” (Algeria).
Cea de-a treia zi a aparţinut Ansamblului “Trandafir de la Moldova” Huşi, iar “Kalinka” (Rusia) şi “Samsen” (Thailanda) au oferit pata de culoare a evenimentului.
Urmează alte două seri de regal folcloric pentru vasluieni, graţie Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, principalul organizator al evenimentului, alături de Consiliul Judeţean şi Primăria Vaslui.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>