class="single single-post postid-32590 single-format-standard">

Zilele secetoase ale recoltei de la Vaslui

IMG_1053

NEPROFESIONISTI…Zilele Recoltei de anul acesta au arãtat ca taraba unei bãtrâne venitã la piatã sã-si facã bani de lumânãri pentru Sfânta Liturghie de duminicã. Marfã putinã si scumpã, producãtori prinsi parcã cu arcanu si adusi la piatã, într-un decor de parcare de tiruri, în care trona un rotisor unde se învârtea un rest dintr-un porc mistret, rãmas probabil de la Festivitatea Vânãtorilor.

Zilele Recoltei organizate de Directia Târguri si Oboare din Primãria Vaslui au fost, asa cum se prefigura, un fiasco total. Cei câtiva producãtori care au participat la eveniment au venit cu produse mult mai scumpe decât la piatã. Cei jecmãniti, vasluienii, umblau uluiti pe la standuri, dupã ce au fost nevoiti sã-si plãteascã si parcarea. Câte un leu sau dacã mai stãteai si la un mic si-o bere, pretul crestea. “Am venit sã-mi cumpãr struguri pentru compot. N-am luat de la piata Traian cu 4 lei, fiindcã am zis cã e mai ieftin aici. Si surprizã. Aici aceeasi marfã era cinci lei. Dacã mai pui si parcarea te lasi pãgubas”, a spus o gospodinã care a venit la Zilele Recoltei, crezând cã fructele si legumele sunt mai ieftine si la prima mânã.

Cas cu 20 de lei kilogramul si cârnati “Scuza”

Singurul loc animat, între cele 15 tarabe cu producãtori, era cel unde o firmã din Suceava si-a amenajat o mãcelãrie. Alãturi, unde se vindea cas de la Dorna, nu era nimeni. Pretul mare de 20 de lei pe kilogramul de cas i-a descurajat pe vasluieni. În rest, liniste. Chiar dacã ai fi vrut sã cumperi, nu aveai ce! Producãtorii consacrati de fructe si legume din judetul nostru au lipsit cu desãvârsire. Standurile îndrãznete, precum cel de la Mãrul de aur sau rosiile de un kilogram si dovlecii uriasi ale legumicultorilor celebri de lângã Vaslui au rãmas doar o amintire a anilor trecuti. Un singur stand a atras atentia. Al unui producãtor de la Vaslui, Constantin Frunzã, care a venit cu trei sortimente de ceapã, douã dintre ele albe si rosii. Cu douã cepe, trei gogosari si câtiva bostani atârnati pe un gard din stuf nu poti bifa în calendarul evenimentelor, cã ai fãcut la Vaslui si Zilele Recoltei. Sã sperãm cã în anii urmãtori, organizatorii sã fie mai inspirati si sã înscrie si acest eveniment în seria celor de succes, cu care Primãria Vaslui ne-a obisnuit.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>