ECONOMIE

Monede rare – descoperă care sunt cele mai valoroase

Descoperă care sunt monedele rare care au cea mai mare valoare și sunt căutate de colecționari în întreaga lume!

Monedele rare sunt foarte căutate și tocmai detaliile, cum ar fi erorile de batere, anul de producție, tirajele limitate, variantele și piesele comemorative, sunt cele care le pot transforma în adevărate capodopere numismatice. De exemplu, erorile de batere a monedei sunt căutate de mulți colecționari tocmai datorită rarității lor, în timp ce monedele comemorative sunt căutate pentru că sunt legate de evenimente sau personalități istorice și tocmai din acest motiv pot dobândi o valoare semnificativă.

Monedele rare, după cum știm cu toții, sunt obiecte prețioase foarte apreciate de colecționarii din întreaga lume. De exemplu, recent, un lot de monede de 1, 2, 3, 5 și 10 lire, realizate de sculptorul Giuseppe Romagnoli și bătute la Monetăria din Roma, a fost scos la licitație și vândut cu 4 400,00 euro. Evident, însă, trebuie precizat că nu toate monedele au aceeași valoare, ci doar unele, cum ar fi cele din 1947 realizate de Romagnoli și bătute la Monetăria din Roma, ating această cifră. Prin urmare, dacă aveți unele acasă, evitați greșeala de a le arunca!

Monede rare: iată care sunt cele care valorează cel mai mult

.
Desigur, averile lumii numismatice nu se opresc aici. Există o mulțime de alte monede care valorează foarte mult, de exemplu, monedele de 500 de lire, cunoscute sub numele de “Caravelle” și bătute în 1957, care sunt deosebit de valoroase, ajungând la o valoare impresionantă de până la 12.000 de euro. Aceste monede înfățișează celebrele bărci folosite de Cristofor Columb în timpul epicei sale traversări a oceanului, flancate de bustul unei femei din acea vreme, foarte frumoase și cu siguranță foarte semnificative pentru istoria noastră.

Aceste rarități și-au găsit un nou punct de atracție odată cu licitația Bolaffi din iunie anul trecut, la care au fost adăugate multe prețuri rare de către mulți colecționari. Un exemplu a fost multiplul de 20 de zecini al lui Ioan al II-lea Corner, dintr-o colecție din anii 1960 și 1980, care s-a vândut cu un preț impresionant, dublu față de prețul de pornire, atingând cifra de 102.000 de euro. Așadar, sunt multe piese care pot fi cumpărate, dar, evident, și vândute celui mai norocos cumpărător.

Aceste rezultate absurde au confirmat faptul că aceste monede nu sunt doar obiecte de colecție, ci adevărate opere de artă și comori istorice. Dacă sunteți norocos, s-ar putea să găsiți piese rare, astfel încât să puteți câștiga o mulțime de bani. Tot ce vă rămâne de făcut este să căutați prin toate buzunarele monedele deosebite pe care să le vindeți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button