Consiliul Județean Vaslui va insista în continuare pentru înființarea unui cămin de bătrâni în fostul spital de la Negrești

5
(1)

Consiliul Județean Vaslui va insista în continuare pentru înființarea unui cămin de bătrâni în fostul spital de la Negrești. Deși Consiliul Local din Negrești nu a aprobat cererea CJ-ului de preluare a spitalului, conducerea județului nu renunță la proiect. O șansă pentru implementarea programului o reprezintă alegerile locale. Cu o nouă majoritate în legislativul local, CJ-ul speră că va prelua spitalul.  În respectivele clădiri va fi înființată și o secție de paleație, în parteneriat cu Episcopia Hușilor.

În data de 23 ianuarie 2019, CJ Vaslui a transmis o cerere Primăriei Negrești prin care solicită trecerea fostei unități spitalicești din domeniul public al UAT-ului în domeniul public al județului.  Motivul care a stat la baza solicitării de preluare în administrare a fostului spital a fost amenajarea în respectivele clădiri a unui serviciu social dedicat persoanelor vârstnice. La Negrești urmau să fie transferați 50 de bătrâni de la căminul social de la Huși, care nu mai corespunde normelor de securitate la incendiu. Din nefericire, aleșii locali nu au fost de acord cu inițiativa CJ-ului.

Citeste mai departe pe: www.estnews.ro

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!