Poliţia Română recomandă cetăţenilor să evite deplasarea în zonele afectate de „cod portocaliu de vreme rea „!

3.3
(3)

Având în vedere atenţionarea meteorologică cod portocaliu de vreme rea ( în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70 – 85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă) emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru perioada 5 februarie, ora 17:00 – 6 februarie, ora 18:00, atenţionăm conducătorii auto în privinţa pericolelor care pot apărea pe drumurile publice.

Fenomenele meteorologice prognozate în cazul codului portocaliu (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.

Poliţia Română recomandă cetăţenilor să evite deplasarea în zonele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile. 

Dacă totuşi nu puteţi amâna călătoria din motive de maximă necesitate, asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca, în cazul unor blocaje, să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.


Poliţia Română atrage atenția asupra faptului că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone şi cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi echipaţi-vă maşina corespunzător!

Pentru a evita riscul înzăpezirii pe câmp, nu continuați deplasarea și alegeți să vă retrageți în localități, acolo unde puteți găsi adăpost!

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite permanent, pe timpul zilei, atunci când vremea este nefavorabilă.

În condiţiile unui trafic aglomerat, ninsoarea poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile ! 

Ţineţi cont de faptul că, atunci când este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă! 

Pietonii sunt sfătuiţi să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii trebuie să o facă pe locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric, şi numai după ce s-au asigurat că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi și că aceştia au oprit maşinile.


Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 3.3 / 5. Vote count: 3

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!