Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la trei bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere

0
(0)

Poliţiştii de frontieră gălățeni efectuează cercetări cu privire la trei bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere în zona de competență.

* La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Frumușița, județul Galați, un ansamblu rutier, format dintr-un autovehicul marca Volkswagen Caravelle și o remorcă, ambele înmatriculate în România, condus de J.P., cetățean român, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în județul Galați. 

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul rutier respectiv.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

* Un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați – I.T.P.F. Iaşi a oprit în trafic, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Vânători, județul Galați, un autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în România, condus de gălățeanul O.D., în vârstă de 52 de ani.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care acesta a fost testat cu aparatul etilotest, de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Galați, rezultând o alcoolemie de 0,74 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

 În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Galați, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

* În Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, G.A., cu dublă cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 42 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat, ca urmare a săvârşirii unei abateri la regimul circulaţiei rutiere.

 În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galați

Subinspector de poliție CARP MĂDĂLINA

tel. 0756-104470

La volan cu permisul de conducere suspendat

Poliţiştii de frontieră botoşăneni efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un autoturism, deşi avea permisul de conducere suspendat.

În această dimineaţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iași, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control, în localitatea Mihăileni, un autoturism marca Volkswagen Golf, condus de botoşăneanul H.E., în vârstă de 20 de ani. 

La solicitarea documentelor, tânărul nu a putut prezenta permisul de conducere, iar în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noștri au constatat că permisul de conducere emis pe numele tânărului este suspendat.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!