Sase barbati cu varste cuprinse între 38 și 67 de ani, au fost prinsi de politisti cu 56kg de peste din braconaj, in masina

0
(0)

Poliţiştii de frontieră brăileni și gălățeni efectuează cercetări cu privire la șase cetăţeni români care transportau pește fără documente de proveniență ori desfășurau activități de pescuit comercial cu unelte interzise de lege și fără a deține autorizație de pescuit. 

În data de 18 februarie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Brăila, respectiv FolteștiI.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat șase bărbați, cinci brăileni și un gălățean, cu vârste cuprinse între 38 și 67 de ani, care transportau pește fără documente legale sau desfășurau activități de pescuit comercial neautorizat.

Astfel, polițiștii de frontieră brăileni au interceptat, pe malul stâng al fluviului Dunărea, trei bărbați, cu domiciliul în Brăila, având asupra lor o cantitate totală de 56 de kilograme de pește, speciile șalău, caras, plătică și sânger, pentru care nu dețineau documente de proveniență.

Tot la malul stâng al fluviului Dunărea, în zona kilometrului fluvial 39, colegii noștri au depistat alți doi brăileni, în timp ce desfășurau activități de pescuit dintr-o barcă din tablă cu motor atașat, folosind o plasă de pescuit din ață, fără a deține autorizație de pescuit.

De asemenea, polițiștii de frontieră gălățeni l-au depistat pe cetățeanul N.V., cu domiciliul în Galați, în timp ce desfășura activități de pescuit într-un canal adiacent râului Prut, folosind o plasă de pescuit tip monofilament, cu care a capturat aproximativ șase kilograme de pește din speciile caras și sânger, care au fost redate ulterior mediului natural.

În cauză, colegii noştri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deținere,transport sau comercializare fără documente pește sau produse din pește, pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament. 

Ambarcațiunea, motorul atașat și uneltele de pescuit, în valoare de 3.100 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cantitate totală de 56 de kilograme pește a fost predată unei societăți comerciale spre valorificare. 

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!