Trei barbati au fost retinuti pentru „infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere”.

0
(0)

Infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere ,constatate de polițiștii de frontieră gălățeni

Poliţiştii de frontieră gălățeni efectuează cercetări cu privire la trei bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere în zona de competență.

* La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Brănești, județul Galați, un ansamblu rutier, format dintr-un autovehicul marca Hyundai Tucson și o remorcă, înmatriculat în România, condus de M.M., cetățean român, în vârstă de 53 de ani, domiciliat în județul Galați. 

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul rutier respectiv.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

* În Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din țară, C.C., cetățean român, în vârstă de 25 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes-Sprinter, înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat, ca urmare a săvârşirii unei abateri la regimul circulaţiei rutiere.

 În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

* Câteva ore mai târziu, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, K.M., cetățean ucrainean, în vârstă de 28 de ani, care conducea un autoturism marca Toyota, înmatriculat în Polonia.

Cu ocazia efectuării controlului, șoferul nu a putut prezenta permisul de conducere, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu a obținut niciodată dreptul de a conduce autoturisme. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!