Trei cetateni romani, cu varste cuprinse între 39 si 53 de ani, au fost prinsi ca desfasurau activitati de pescuit comercial neautorizat.

5
(2)

Poliţiştii de frontieră gălățeni efectuează cercetări cu privire la trei bărbați care desfășurau activități de pescuit comercial, folosind unelte interzise de lege și fără a deține autorizație de pescuit. 

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră GalațiI.T.P.F. Iaşi,  pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat pe lacul Brateș, trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 39 și 53 de ani, care desfășurau activități de pescuit comercial neautorizat.

Astfel, polițiștii de frontieră l-au depistat pe N.A., în timp ce desfășura activități de pescuit dintr-o barcă din tablă cu motor atașat, fără  a deține autorizație de pescuit. Totodată, în barcă a fost descoperită cantitatea de 10 kilograme de pește din specia șalău.

Pe același lac, au fost depistați  și gălățenii S.N. și G.P., în timp ce desfășurau activități de pescuit, folosind plase de pescuit din ață și tip monofilament, fără a deține autorizație de pescuit.

Colegii noştri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit; deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial; deținere, transport sau comercializare fără documente pește sau produse din pește şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament. 

Ambarcațiunea, motorul atașat și uneltele de pescuit, în valoare de 3.700 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peștele a fost predat unei societăți comerciale spre valorificare. 

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!