Vasluienii care lucrează în străinătate fac rând la Casa Județeană de Pensii, pentru a se interesa de pensiile comunitare.

5
(2)

Numai în anul trecut au fost contabilizate peste 900 de cereri privind pensiile de bătrânețe și atestarea carierei de asigurat în România. În timp ce volumul de muncă crește accelerat de la un an la altul, personalul Compartimentului de Pensii Internaționale este subdimensionat. Pensiile lucrătorilor migranți vasluieni variază de la 41 la 288 euro în Italia sau de la 107 la 2.441 euro în Spania.

Sute de vasluieni au depus în anul trecut cereri la Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui pentru obținerea de pensii comunitare. Fluxul de solicitanți a crescut în fiecare an, astfel încât doar în anul trecut au fost înregistrate jumătate din cererile formulate în perioada 2007 – 2019. Conform datelor CJP Vaslui, în perioada 2007 – 2019 s-au depus 735 cereri pentru pensii de bătrânețe (pensii pentru limită de vârstă, anticipate și pensii anticípate parțial), din care 379 cereri s-au analizat doar în 2019.

Citeste mai departe pe: www.estnews.ro

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!